Cégtörténet

Az 1970-es évek végén két német elhivatott gyógyszerész elhatározta, hogy természetes alapanyagú tisztítószereket fognak gyártani. Közel húsz év kitartó kutató munkára volt szükségük az Orgalco termékcsalád megalkotásához. Áttanulmányozták az addigi német technológiákat a kezdetektől a modern korig, és felfedeztek két fontos dolgot, ami a termékeiknek az alapkövei lettek. Az egyik: a régi időkben az embereknek a környezetükben elérhető dolgokkal kellett megoldaniuk a tisztítást, pl. hamu, zsiradékok, esővíz stb. A második, hogy a hadsereg koncentrátumokat használt (szintetikusakat) lúgosat és savasat, ezzel gyakorlatilag mindent le tudtak tisztítani a megfelelő vízmennyiség hozzáadásával. Kísérleteik eredménye a Bio koncentrátum, amivel egy új fogalom született. A termékek a vártnál is jobban sikerültek, és a koncentrátumok széles felhasználási lehetőségei miatt rövid időn belül ismertté váltak a nagy felhasználók számára, de az igazi sikert 2000-es évre várták. Úgy gondolták, a 2000-es év lesz az, amikorra a környezetvédelem fontossága tudatossá válik a társadalom számára és a környezetbarát tisztítószerek keresett termékek lesznek, ezért adták a CITREX2000 nevet az egyik alap terméknek. Az egyikük Paraguay-ba ment, ott alapított gyárat és 1998-ban bekövetkezett haláláig gyártotta és forgalmazta ezeket a termékeket más biokozmetikumokkal együtt. A másikuk Bajorországban kezdte gyártani a termékeiket, majd elköltözött alsó Szászországba, itt épített gyárat. Itt kerültem vele üzleti kapcsolatba ami később baráti családi kapcsolattá alakult.

Magyarországi cégalapítás 1996-ban történt meg. Először bt formájában, majd 1999-ben KFT-vé alakultunk. Üzlettársam betegsége miatt a gyártást 2000-töl áthelyeztük magyarországra. Az alapanyagokat kezdetben Németországból vásároltuk, majd fokozatosan áttértünk a magyarországi alapanyag beszerzésre, ami hozzásegítette cégünket a hazai piacon is elfogadható árak kialakításához. 2003-ban elhatároztuk, hogy holding-ként működünk tovább Lengyelországban társcéget alapítottunk. Létrehoztunk egy kibővített termékcsaládot Orgalco Polska Márkanévvel, amihez az alapanyagokat a magyarországi gyárunk biztosítja. A lengyelországi vállalkozás önállóan végzi a kiszerelést és a forgalmazást. Hasonló céllal alapítottunk leányvállalatot Ausztriában majd később Dominikán.

Az European Commission Environment vizsgálatai alapján termékeink megkapták a Környezetvédelmi és vízügyi minisztériumtól az Öko Oklevelet, ami az Európai Unión belüli egységes minőségbiztosítási rendszer. Magyarországon a tisztítószerek között az ORGALCO termékcsalád egyedüliként büszkélkedhet EU ECOLABEL jelöléssel.
A Fresenius Kémiai és Biologiai Intézet (London) végzett széleskörű vizsgálatokat, melyek alapján elmondhatjuk, tisztítószereink 96%-96.8%-ban 20 nap alatt lebomlanak a szennyeződéssel együtt. Ezek lehetnek vírusok, baktériumok, gombák, nehézfémek stb.
Számos speciális alkalmazási területen is vizsgálták termékeinket.
Jelenleg is folynak a kutatások az élővizek, szennyvizek és talajtisztítás terén.

Céljaink között szerepel:
Felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A természetes élőhelyek vegyszer által történő szennyezés megállítása a környezetbarát tisztítószerek használatával.
Termékeinket megismertetni minden lehetséges felhasználóval, a háztartásokban és az iparban egyaránt.