Elérhetőség

Bio-Cleaner Kft.

2310 Szigetszentmiklós,

Üdülő köz 37.

E-mail cím

orgalco@gmail.com

Telefonszám:

+36309413541

Ügyfélszolgálat:

Hétfőtól-Péntekig: 8:00-15:00

Szombat-Vasárnap: Nincs

Bővebb információ itt!

Megosztás

Facebook

Cégtörténet

Bio-Cleaner

"Cégünk Története Képekben"
 ~Nagy Evelin művészi munkája ~

Az 1970-es évek végén két német elhivatott gyógyszerész elhatározta,
hogy természetes alapanyagú tisztítószereket fognak gyártani. Közel húsz év kitartó kutató munkára volt szükségük az Orgalco termékcsalád megalkotásához.

Áttanulmányozták az addigi német technológiákat a kezdetektől a modern korig és felfedeztek két fontos dolgot, ami a termékeiknek az alapkövei lettek. Az egyik: a régi időkben az embereknek a környezetükben elérhető dolgokkal kellett megoldaniuk a tisztítást, pl. hamu, zsiradékok, esővíz stb. A második, hogy a hadsereg koncentrátumokat használt (szintetikusakat) lúgosat és savasat, ezzel gyakorlatilag mindent le tudtak tisztítani a megfelelő vízmennyiség hozzáadásával. Kísérleteik eredménye a Bio koncentrátum, amivel egy új fogalom született. A termékek a vártnál is jobban sikerültek és a koncentrátumok széles felhasználási lehetőségei miatt rövid időn belül ismertté váltak a nagy felhasználók számára. De az igazi sikert 2000-es évre várták! Úgy gondolták, a 2000-es év lesz az, amikorra a környezetvédelem fontossága tudatossá válik a társadalom számára és a környezetbarát tisztítószerek keresett termékek lesznek. Ezért adták a CITREX2000 nevet az egyik alap terméknek!

Az egyikük Paraguay-ba ment, ott alapított gyárat és 1998-ban bekövetkezett haláláig gyártotta és forgalmazta ezeket a termékeket más bio kozmetikumokkal együtt. A másikuk Bajorországban kezdte gyártani a termékeiket, majd elköltözött alsó Szászországba, itt épített gyárat. Itt kerültem vele üzleti kapcsolatba ami később baráti családi kapcsolattá alakult.

Magyarországi cégalapítás 1996-ban történt meg. Először Bt. formájában, majd 1999-ben Kft.-vé alakultunk. Üzlettársam betegsége miatt a gyártást 2000-töl áthelyeztük Magyarországra. Az alapanyagokat kezdetben Németországból vásároltuk, majd fokozatosan áttértünk a magyarországi alapanyag beszerzésre, ami hozzásegítette cégünket a hazai piacon is elfogadható árak kialakításához. 2003-ban elhatároztuk, hogy holding-ként működünk tovább, Lengyelországban társcéget alapítottunk. Létrehoztunk egy kibővített termékcsaládot Orgalco Polska Márkanévvel, amihez az alapanyagokat a magyarországi gyárunk biztosítja. A lengyelországi vállalkozás önállóan végzi a kiszerelést és a forgalmazást. Hasonló céllal alapítottunk leányvállalatot Ausztriában, majd később Dominikán.

Az European Commission Environment vizsgálatai alapján termékeink megkapták a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól az Öko Oklevelet, ami az Európai Unión belüli egységes minőségbiztosítási rendszer.

Magyarországon a tisztítószerek között az ORGALCO termékcsalád elsőként büszkélkedhet EU ECOLABEL jelöléssel. A Fresenius Kémiai és Biologiai Intézet (London) végzett széleskörű vizsgálatokat, melyek alapján elmondhatjuk, tisztítószereink 96%-96.8%-ban 20 nap alatt lebomlanak a szennyeződéssel együtt. Ezek lehetnek vírusok, baktériumok, gombák, nehézfémek stb. Számos speciális alkalmazási területen is vizsgálták termékeinket. Jelenleg is folynak a kutatások az élővizek, szennyvizek és talajtisztítás terén.

Céljaink között szerepel:

  • Felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára,
  • A természetes élőhelyek vegyszer által történő szennyezés megállítása a környezetbarát tisztítószerek használatával,
  • Termékeinket megismertetni minden lehetséges felhasználóval, a háztartásokban és az iparban egyaránt.

"A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül."

(Albert Einstein)  

Öko Oklevél a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól